Hjem

Blandakoret Samklang ble stiftet i 1980. Opprinnelig fra Kvaløya, hvor vi i starten hadde øvelser på Slåttnes grendehus på Kvaløya. Siden da har vi hatt ulike øvingslokaler, og vi har for lengst inntatt det urbane bylivet. Vi har i de senere årene har sunget på mandagskvelder på Workinnmarka skole, hvor vi trives veldig godt.

Vårt repertoar varierer veldig. Vi har arbeidet med mange ulike sjangre og stilarter, som jazz, kirkesalmer, nordnorske folkeviser, negro spirituals, svensk kormusikk, Theodorakis, Queen, Ward Swingle, Steelye Span/engelsk folkrock musikk, søramerikanske latinorytmer, messer, blues og Simon & Garfunkel.

Samklang prøver hele tiden å utvikle oss som kor. Koret har som mål å skape god musikk og gode stunder for vårt publikum. Hver enkelte sanger er viktig, som byr på seg selv og går løs på sangene med nysgjerrighet og lyst til å lære. Valg av repertoar, prosjekter og samarbeidspartnere bidrar til det.

Vi har hatt et allsidig publikum, deriblant kongen og dronninga på deres signingsferd på 90 tallet. Kirka er ofte flotte konsertarenaer. Samklang var de som startet midnattkonsert i Ishavskatedralen og vår årlige vårkonsert ble i mange år satt opp der med start kl. 23. Nå er midnattskonsertene en turistmagnet gjennom hele sommeren i Tromsø. Samklang har ca. 2 konserter pr. år.

Vi prioriterer også det sosiale samværet, hvor vi har bl.a vårfester og julebord. Samklang har vært på flere turer, som i Danmark, Sverige samt korfestivaler i  Dublin, York, Scarborough og Krakow. Har også vært på flere turer i nærområdet hvor vi har hatt felleskonserter med andre kor.

Korets dirigent er Audun Skog, som er utdannet fra Musikkkonservatoriet i Tromsø, med blant annet ensembleledelse og korledelse som fag. Vi har veldig fornøyd med vår dirigent; han har tatt oss gjennom spennende prosjekter og vi ser fram til flere.